Turer

Ulvik har fantastiske turområder, sommer som vinter. Om sommeren kan du gå turer i området, skogturer eller fjellturer. Du finner gode turkart over området i hytta.

 

Fjelltoppen Kvasshovden er et alternativ for de som ønsker en skikkelig utfordrende fjelltur, der toppen 1030 meter over havet ligger i enden av en 7 timers fjelltur. Belønningen er en ufattelig flott utsikt. Husk på at det er 7 timer å gå hjem, så dette er turen for erfarne fjellfolk, og kun tilgjengelig mellom juni og september.

 

Du kan gå turer gjennom Ulviks eplehager og se og oppleve sidergårdene som produserer den velsmakende Ulvik-sideren.

 

På vinterstid er det godt merkede skiløyper i området, og gode muligheter for både korte og lengre turer tilpasset alle ferdighetsnivåer.

Mat & drikke

Syse Gard

Hos Syse Gard kan du besøke gardsbutikken, der alt du finner er produsert av lokale råvarer. Sysekorv, fenalår, pinnekjøtt, eplesyltetøy, plommesyltetøy, eplemost, råsaft, eplechutney og selvsagt fersk frukt i sesongen.
Syse Gard kan også levere mat til hytta om du foretrekker det. Ta kontakt med oss for mer informasjon.
Besøk Syse Gård.

Hardanger Gjestehus

Vi tilbyr levering av mat fra Hardanger Gjestehus. Du kan bestille mat på forhånd, som vil stå klar når du ankommer (eller på et tidspunkt du spesifiserer), eller du kan bestille mat underveis i oppholdet.
Ta kontakt med oss for mer informasjon.
Besøk Hardanger Gjestehus.

Hardanger saft og sider

På Lekve gard i Ulvik finner du Hardanger saft og siderfabrikk. Der kan du få omvisning i produksjonslokalene, og oppleve siderbryggingen i Hardanger som har tatt Norge med storm de siste årene.
Besøk Hardanger saft og siderfabrikk.

Kádn & Alde

Kádn & Alde er eit handverksbakeri som byggjer på reine naturlege råvarer.

Vi bakar ekte brød der ingrediensane er økologisk mjøl, samt tid og omsorg for eit ekte handverk. Bakeriet held hus i ei ombygd grindaløe på Syse i Ulvik.

Les mer på deres Facebook-side

Opplevelser

Syse Glas

Hva med en tur innom Glassblåseren Syse Glas? Her kan du oppleve glassblåsing, og kjøpe forskjellige glassprodukt. Du kan også bestille time for å selv prøve glassblåsing.

Les mer om Syse glas

Kajakk & båtutflukter

Kajakk og båtutflukter er tilgjengelig, og du kan enten leie til egen tur eller bli med på en guidet tur i fjorden. Fjordcruise er også populært, og har daglige avganger fra Ulvik sentrum.

Les mer her

Olav H. Hauge

Olav H. Hauge-senteret ble kåret til Årets Museum i 2015, og byr på et møte med dikteren Olav Håkonson Hauge. På senteret kan du få omvisning og lære mer om dikteren, du kan også gjøre avtale om å besøke Diktarheimen på Rossvoll.

Les mer om Olav H. Hauge

Vannski

I Ulvik vil du ha muligheten til å stå på vannski på fjorden, det er utleie hos Ulvik Vass-ski klubb.

les mer på Ulvik vass-ski klubb sin Facebook-side

Kontaktinformasjon

Hardanger Panorama Lodge
Ljonavegen 13
5730 Ulvik

Telefon:
481 23 865 // 400 05 546

E-post:
post@hardangerpanoramalodge.no

Kontakt oss for mer informasjon!